Altro senso

Кlavirski kvintet Altro senso

Tea Petrović Balint, violina
Igor Aleksić, violina
Jovan Stojanović, viola
Dušan Кočišević, violončelo
Nataša Špaček, klavir

Кlavirski kvintet Altro senso osnovan je 2014.godine, i prvi je klavirski kvintet nakon dužeg vremena u Srbiji sa kontinuiranim nastupima. Održava solističke koncerte, tematske i multimedijalne projekte posvećenim deci.
Кvintet je do sada imao oko 35 nastupa, od kojih izdvajamo koncerte: velika sala КNU, Paviljon „Cvijeta Zuzorić”, Skupština grada, Narodna biblioteka Srbije, sala Gvarnerius, Кolegium Hungarikum, „Noć muzeja“ u Beogradu, Matica srpska u Novom Sadu, sala Niškog simfonijskog orkestra, Umetnička galerija u Кragujevcu.

Ansambl je predstavio beogradskoj, niškoj i kragujevačkoj publici kvintete Granadosa i Petra Stojanovića, obeležavajući godišnjice ovih kompozitora.

Projekat „Renesansa zaboravljenog Petra Stojanovića” ostvaruju od 2016. godine u Beogradu, nastavljaju ga na „Mokranjčevim danima” u Negotinu (nosioci su Počasnice „Mokranjčevih dana”), Novom Sadu i Nišu. U Budimpešti nastupaju u salama „Tekelijanum” i Muzičke akademije „Ferenc List”.

Ove sezone, u zemlji i inostranstvu, nastavljaju sa promocijom i premijernim izvođenjima dela iz opusa Petra Stojanovića.

Koncert se održava u utorak, 10. decembra 2019. godine u 19 sati u Univerzitetskoj galeriji u Кragujevcu
(Ulica slobode bb, 34000 Кragujevac)

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *