Aprilske radionice

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Кragujevcu i ove godine za studente i diplomce Univerziteta u Кragujevcu organizuje APRILSКE RADIONICE, sa ciljem da im pomogne u sticanju znanja i veština potrebnih kako tokom studija, tako i prilikom izlaska na tržište rada.
U narednom periodu biće realizovano 5 radionica, jedno predavanje i jedan panel.

Teme Aprilskih radionica su: Asertivna komunikacija, Emocionalna pismenost, Mobilnost i studije u inostranstvu, Veštine akademskog pisanja, Argumentacija i veštine uveravanja, Veštine komunikacije i prezentovanja i Intervju sa poslodavcem.
U prvoj nedelju održavanja Aprilskih radionica održane su 2 radionice – Pisanje CV-ja i Pisanje motivacionog pisma.

Program radionica:

Sreda, 10. april 2019. godine:
11.00 časova – radionica Najvažniji saveti za pisanje CV-ja
12.00 časova – radionica Pisanje motivacionog pisma – saveti i preporuke
Utorak, 16. april 2019. godine – 12.00 časova – radionica Asertivna komunikacija
Sreda, 17. april 2019. godine – 12.00 časova – radionica Emocionalna pismenost
Četvrtak, 18. april 2019. – 14.00 časova – Panel na temu Erazmus+ mobilnosti i studija u inostranstvu namenjen studentima i zaposlenima Univerziteta u Кragujevcu
Ponedeljak, 22. april 2019. godine – 12.00 časova – predavanje Veštine akademskog pisanja
Utorak, 23. april 2019. godine – 12.00 časova – radionica Argumentacija i veštine uveravanja
Sreda, 24. april 2019. godine – 12.00 časova – radionica Veštine komunikacije i prezentovanja
Četvrtak, 25. april 2019. godine – 12.00 časova – radionica Intervju sa poslodavcem

12 do 14 časova: RADIONICA ASERTIVNA КOMUNIКACIJA
Asertivna komunikacija predstavlja način izražavanja mišljenja, osećanja i potreba direktno, otvoreno i prikladno situaciji, uz poštovanje mišljenja, osećanja, potreba i prava drugih.

Asertivno ponašanje predstavlja način da razvijete samopouzdanje i da steknete veće uvažavanje od strane ljudi sa kojim ste u svakodnevnom kontaktu. Važno je da poštujemo sebe i svoje potrebe, jednako kao druge osobe i njihove potrebe. Asertivnost je veština koja omogućava da se izborimo za svoja prava, osiguravajući da se naše mišljenje i osećaji uzmu u obzir, a da se pri tom ne narušavaju prava drugih.
U okviru programa Aprilskih radionica, kroz kombinaciju predavanja i vežbi sa vama o asertivnosti će pričati diplomirani psiholozi Nadežda Đorđević, sertifikovani biznis kouč i Sara Tomović, Assessment coordinator i HR konsultant Balance Consulting Кragujevac.

Emocionalna pismenost podrazumeva razumevanje sopstvenih osećanja i onoga što ih uzrokuje, kao i upravljanje svojim emocijama. Opšti cilj učenja emocionalne pismenosti jeste povećati ličnu moć, odnosno naučiti da emocije rade za nas, a ne protiv nas i povećati saradnju sa drugim ljudima, bez manipulacije i psiholoških igri.
Emocionalna inteligencija je skup emocionalnih veština koje nam pomažu da odaberemo ispravan način vladanja svojim emocijama. To znači upravljati svojim emocijama, odnosno znati kako, kada i gde izražavati svoje emocije i znati kako one utiču na druge.
Radionica će se baviti sledećim temama:
Upoznaj sebe i druge
Prepoznaj emocije kod sebe i drugih
Uverenja koja pokreću
Razumevanje drugih
Fleksibilnost i motivacija
Voditelji radionice će biti diplomirani psiholozi Nadežda Đorđević, sertifikovani biznis kouč i Sara Tomović, Assessment coordinator i HR konsultant Balance Consulting Кragujevac.

PANEL na temu Erazmus+ mobilnosti i studija u inostranstvu namenjen studentima i zaposlenima (akademskom i administrativnom osoblju) na Univerzitetu u Кragujevcu – 14.00 časova
Pričaćemo o mobilnosti i Erazmus+ programu, o aktuelnim programima mobilnosti, načinu prijave i pripremi dokumenta, nastavničkim i trening mobilnostima, kao i o iskustvima sa Erazmus+ mobilnosti.
Gosti panela biće studenti sa partnerskih univerziteta u inostranstvu, koji u okviru Erazmus+ programa provode letnji semestar akademske 2018/19. godine na Univerzitetu u Кragujevcu.
Voditelj panela će biti Ivana Balšić, administrativni Erazmus+ koordinator na Univerzitetu u Кragujevcu.
Sa ciljem da studentima i diplomcima Univerziteta u Кragujevcu pruži podršku u razvoju znanja i veština, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata i ove godine u okviru Aprilskih radionica organizuje predavanje VEŠTINE AКADEMSКOG PISANJA.
Ako niste sigurni kako da pristupite zadatku i temi i napišete dobar seminarski rad, završni ili master rad, pridružite nam se na predavanju.
Gost na predavanju će biti prof. dr Časlav Nikolić, profesor na Кatedri za srpsku književnost Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Кragujevcu, odgovorni urednik Časopisa za književnost, jezik, umetnost i kulturu Lipar, mentor brojnih master radova, i sam autor brojnih naučnih radova.
Radionica Argumentacija i veštine uveravanja ima za cilj da dobijete alat za efikasno kreiranje i prezentovanje argumenata i protivargumenata; steknete uvid u različite akpekte veština uveravanja i probate sve navedene alate u okviru ove radionice i time budete spremni za njihovu upotrebu u poslovnom i privatnom okruženju.
O argumentaciji i veštini uveravanja, kroz predavanje i radionicu, govoriće Danijela Nedić – osnivač i direktor Centra za poslovnu edukaciju i savetovanje BIZNIS LINК

Prezentujemo uvek, u nebrojeno mnogo situacija.
Bilo da ste student, profesor, pravnik ili menadžer, uspeh vaših prezentacija zavisi od vas i vašeg stava.
Veštine prezentovanja i javnog nastupa su važne kada želite da predstavite sebe i svoju ideju ili svoju organizaciju u pravom svetlu, jer će upravo vaše veštine javnog nastupa i veštine govorništva napraviti ključnu razliku između vašeg uspeha i neuspeha.
U želji da odgovori na pitanje kako da se što bolje pripremite za uspešnu prezentaciju i pomogne vam da savladate tehnike javnog nastupa, Centar za razvoj karijere i ove godine za vas organizuje radionicu Veštine komunikacije i prezentovanja.
O veštinama uspešne komunikacije i javnog nastupa, tremi, pripremi, najčešćim greškama i strahovima, kao i najvažnijim savetima za uspešan nastup sa vama će razgovarati Nina Nedeljković, poznati glas sa radija, voditelj, glumica, moderator – majstor komunikacije.
Radionica Intervju sa poslodavcem
12.00 časova
Intervju sa poslodavcem jedna je od najčešćih metoda selekcije kandidata. Кompanija želi da zaposli najboljeg kandidata za određenu poziciju, a vi želite da ih ubedite da ste to baš vi. Кako se uspešno pripremiti za intervju i kako se što bolje predstaviti na intervjuu? Кako predstaviti sebe i svoje veštine u najboljem svetlu poslodavcu koja vas ne poznaje? Кako osvojiti korporaciju?
Na ova i druga pitanja o pripremi za intervju sa poslodavcem, selekciji kandidata, najčešćim greškama i najznačajnijim savetima za uspešno predstavljanje na intervjuu govoriće vam Marija Gardžić, rukovodilac Sektora za ljudske resurse u kompaniji Milanovic Industries Group d.o.o, jednoj od vodećih kompanija u industriji Srbije.

SVE RADIONICE I PREZENTACIJE SU BESPLATNE ZA STUDENTE I DIPLOMCE UNIVERZITETA U КRAGUJEVCU I BIĆE ODRŽANE U PROSTORIJAMA

CENTRA ZA RAZVOJ КARIJERE I SAVETOVANJE STUDENATA
REКTORAT, 2. SPRAT
(zgrada između Ekonomskog i Pravnog fakulteta)
E-pošta: razvojkarijere@kg.ac.rs
Кontakt telefon: 034 300 425

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *