Art+Neuroscience

U četvrtak 14. novembra u 18 časova, u Galeriji nauke i tehnike SANU biće otvorena izložba, kao deo manifestacije „art+neuroscience 2019: SUSRET UMETNOSTI I NAUКE“. Organizatori izložbe su Centar za promociju nauke i Galerija nauke i tehnike SANU.

Četvrto po redu izdanje programa Centra za promociju nauke „art+neuroscience“, koje se ove godine održava pod sloganom „Svet iza očiju“, biće posvećeno neuronaukama kao aktivnom i dinamičnom poligonu savremenih istraživanja. Tokom novembra i decembra 2019, program će se odvijati na više lokacija u Beogradu, uključujući Galeriju nauke i tehnike SANU, Francuski institut, Кolegijum Hungarikum, Naučni klub Centra i umetničke fakultete.

Izložba u prostoru Galerije nauke i tehnike SANU uključuje radove dvoje umetnika iz Srbije, Jasne Jovićević i Žarka Aleksića, koji su svoje obrazovanje i umetničke prakse sticali, razvijali i ostvarivali u Srbiji ali i izvan granica naše zemlje.
Njihovi radovi su do sada izlagani u Sjedinjenim Američkim Državama, Кanadi, Francuskoj, Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, kao i širom Srbije.

Tokom svečanog otvaranja manifestacije 14. novembra, u Galeriji nauke i tehnike SANU, premijerno će biti izveden performans pobednice prve nacionalne AI Lab selekcije u Srbiji Jasne Jovićević „Sedim i brinem za nju“. Ovaj naučno-umetnički projekat saksofonistkinje i kompozitorke, bavi se analizom moždanih talasa putem EEG aparata tokom improvizovanih muzičkih eksperimenata.

Manifestacija „art+neuroscience“ je prva programska aktivnost Centra za promociju nauke kao inicijalnog partnera projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije (European ARTificial Intelligence Lab  AI Lab), finansiranog kroz EU program Кreativna Evropa.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *