Atmosfera smrti

Atmosfera smrti treći je u nizu autorovih priloga zasnivanju sinestetičke filozofije. Ovaj projekat započeo je objavljivanjem uvoda u patičku teoriju saznanja Sinestetika 2011. godine, a nastavio ga sinestetičkim ogledima pod nazivom Iritacije 2014. godine. U sinestetičkoj studiji Atmosfera smrti, objavljenoj 2018. godine kod istog izdavača (Adresa, Novi Sad), autor razmatra fenomen smrti sa sinestetičke tačke gledišta.

Učesnici: Olga Nikolić, Igor Cvejić, Mark Lošonc i Željko Radinković (Institut za filozofiju i društvenu teoriju), profesor Irina Deretić (Univerzitet u Novom Sadu), Davor Lazić, Mihajlo Stmaneković (Univerzitet u Novom Sadu).

Moderator: Željko Radinković (Institut za filozofiju i društvenu teoriju)

Damir Smiljanić (rođen 1972. godine) redovni je profesor na Odseku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Osnovne, magistarske i doktorske studije filozofije završio je u Nemačkoj, na Fridrih Aleksander univerzitetu Erlangen-Nirnberg (studirao je filozofiju u kombinaciji s teatrologijom, naukom o medijima i sociologijom). Od 2007. godine zaposlen ja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Između ostalog predaje teoriju saznanja, filozofsku metodologiju, filozofiju jezika i filozofiju medija.

Institut za filozofiju i društvenu teoriju, sala na IV spratu, 26. jun u 12 časova

Izvor: http://www.instifdt.bg.ac.rs

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *