Betoven u galeriji

Ciklus koncerata Radio Beograda 2 i Baštine u Galeriji RTS-a B

Nakon veoma zapaženog i dobro posećenog ciklusa koncerata „Gudači u Galeriji“, Radio Beograd 2 se ove jeseni priključuje obeležavanju 250 godina od rođenja Ludviga van Betovena ciklusom koncerata „Betoven u Galeriji“, koji će se, počev od 29. septembra, jednom mesečno odvijati u Galeriji RTS. U okviru ovog ciklusa, nastupiće neki od naših najistaknutijih solista i ansambala i predstaviti raznovrsne delove Betovenovog opusa. Slušaoci Radio Beograda 2 sve koncerte moći će da prate i u direktnom prenosu na talasima ovog programa.

Prvim koncertom u ciklusu „Betoven u Galeriji“, u utorak 29. septembra u 19 časova, osim godišnjice Betovenovog rođenja, biće obeležen i 15. rođendan ansambla Metamorfozis, koji predvodi violista Saša Mirković. Ovaj izuzetni ansambl otvoriće ciklus koncerata „Betoven u Galeriji“ izvođenjem Betovenovih dela pisanih za gudački kvartet.

Zbog aktuelnih zdravstvenih mera broje mera je ograničen u Galeriji. Molimo Vas da nam blagovremeno potvrdite vaš dolazak na koncert.

Program:

Ludvig van Betoven

1. Gudački kvartet op.18 br.4 u ce-molu

Allegro ma non tanto

Andante scherzoso quasi allegretto

Menuetto: Allegretto

Allegro – Prestissimo

2. Кavatina iz Gudačkog kvarteta op.130 u Be-duru

2. Velika fuga op.133

Galerija RTS, utorak 29. septembar u 19 sati
Direktan prenos na talasima Radio Beograda 2

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *