BIMUN 2020

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema 17. međunarodnu studentsku konferenciju „BEOGRADSKI MEĐUNARODNI MODEL UJEDINJENIH NACIJA – BIMUN 2020″, koja će se održati u Beogradu od 18. do 22. marta 2020. godine.

Nakon 16 uspešno organizovanih međunarodnih konferencija (2004-2019), BIMUN ima veliki ugled među uspešnim studentima i kod značajnih institucija i međunarodnih organizacija. BIMUN je postao jedna od najprestižnijih konferencija Modela UN u Evropi i okuplja ambiciozne studente iz celog sveta.

BIMUN studentima pruža mogućnost da u praksi bolje upoznaju aktuelna međunarodna pitanja i načine njihovog rešavanja u okviru UN, da primenjuju osnovna diplomatska načela, kao i doprinosi razvijanju njihovih ličnih veština (javnog nastupa, pregovaranja, vođenja debate i postizanja kompromisa). Studenti preuzimaju uloge diplomata UN, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama, u skladu sa procedurom UN. BIMUN 2020 biće prilika za nova iskustva, diplomatske debate i povezivanje mladih lidera iz Srbije i drugih zemalja. Radni jezik BIMUN konferencije je engleski.

„Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN“ (18 – 22. mart 2020), biće fokusirana na aspekte teme „Budućnost koju želimo, UN koje su nam potrebne“.

Na konferenciji će biti akademska simulacija zasedanja organa UN na sledeće teme:
Savet bezbednosti: Klimatska kriza – pretnja međunarodnom miru i bezbednosti
Krizni komitet Saveta bezbednosti: Eskalirajuće nasilje na Arabijskom poluostrvu
ECOSOC: Finansiranje za održivi razvoj
Savet za ljudska prava: Promocija i zaštita ljudskih prava u kontekstu mirnih protesta
UNODC – Komisija za opojne droge (CND): Suzbijanje nelegalne proizvodnje i prometa droga

Na Konkurs za BIMUN 2020 mogu se prijaviti studenti osnovnih i postdiplomskih studija do 29 godina, koji dobro znaju engleski jezik, uz obavezu da popune Aplikacioni formular.

Do sada je 4.028 uspešnih studenata iz 76 država učestvovalo na šesnaest BIMUN konferencija. Pridružite se i planirajte učešće na BIMUN 2020.

PRIJAVLJIVANJE je do 31. januara 2020. godine. Broj mesta je ograničen – prijavite se na vreme!

Za više informacija o konferenciji BIMUN 2020 i proceduri prijave za određeni komitet posetite sajt: www.bimun-unaserbia.org.

Aktuelnosti o BIMUN 2020 možete videti na društvenim mrežama BIMUN projekta: Facebook – http://www.facebook.com/pages/Belgrade-International-Model-United-Nations-B-I-M-U-N/136484779776775?sk=info., Instagram – https://www.instagram.com/bimun_belgrade/ i Twitter – https://twitter.com/BIMUN_UNASerbia.

 

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *