Biohemija u službi zdravlja

Biohemijsko društvo Srbije (BDS) organizuje kurs za studente pod nazivom Biohemija u službi zdravlja – izučavanje biohemijskih i srodnih metoda koje nude rešenja u kriznim situacijama, čija realizacija se planira u periodu od 7. do 14. maja 2022. godine.

Biohemijsko društvo Srbije aktivno je više od 40 godina. Članovi društva zaposleni na prirodno-matematičkim, medicinskim i farmaceutskim fakultetima Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Кragujevcu i u vodećim naučno-istraživačkim institutima Srbije svojom aktivnošću u matičnim institucijama, samom Društvu i van granica naše zemlje unapređuju nivo biohemijskih istraživanja i prezentovanih naučnih rezultata. Više informacija o samom društvu, možete naći na internet stranici http://www.bds.org.rs/.

Svoja znanja će naučnici sa iskustvom, članovi BDS, podeliti sa studentima, polaznicima kursa, koji BDS organizuje u cilju podizanja kompetencija studenata u oblasti biohemije i srodnih disciplina.

Neposredno će u ovim laboratorijama sa studentima raditi Prof. dr Ivana Beara, Prof. dr Suzana Jovanović Šanta i dr Tatjana Majkić, dok će u laboratorijama ostalih institucija eksperimentalni deo kursa izvoditi biohemičari iz tih institucija.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *