Bol i Kiss

MESEC NEZAVISNE SCENE U BITEF TEATRU

Poklanjamo 2x2 karte za 24. i 25. januar:  predstave BOL i KISS

Da biste osvojili karte u komentaru ispod ovog teksta napišite svoje ime i prezime i koju predstavu želite da gledate. Čekamo najbrže...

  1. januar predstava BOL u 20h

Mila Manojlović

BOL

Muzički performans

 

Autorska predstava BOL je monodrama  koja tretira razvojne faze bola i njegovog prevazilaženja  kroz  niz različitih životnih situacija i dočarava mučnu potragu pojedinca za suštinom.

Ova predstava je muzički performans u kojem muzika predstavlja alter ego glavne junakinje i  kroz živu izvedbu na sceni, usmerava je, kažnjava, nagrađuje i teši.

Predstava BOL ima izvedbenu formu rok koncerta.

Tekst: Mila Manojlović

Režija: Mila Manojlović

Muzika: Boško Mijušković

Izvedba: Mila Manojlović i Boško Mijušković

Scena i kostim: Aleksandar Kovačević

Video: Igor Marković

Supervizija: Jelena Bogavac

  1. januar u 20h

KISS

komični akustični mjuzikl

 

Režija: Višnja Obradović

Izvođači: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški

Muzički aranžmani/kompozicija: Alice in WonderBand

Dizajn zvuka: Goran Vujičin

Kostimografija: Nataša Jovičić / Lutkart

Frizure: Budislav Vlajkov / Beastic

Produkcija: Otvoreni krug Novi Sad

Trajanje predstave: 1h

“To što ovaj duo proslavlja i predstavlja na bini je grandiozno. To čine toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina. Stvaraju zvuk koji pokreće, pa makar bio proizveden samo trenjem ruke o ruku. To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.”
Peter Kes, Süddeutsche Zeitung, Minhen

Kiss je priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškarca i žene. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pesama, tradicionalnih balkanskih pesama kao i autorskih numera samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima - samo sopstvenim telom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike - u savršenoj harmoniji.

Predstavu je do sada videlo preko 15 000 gledalaca u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, BiH, Hrvatska), a na prestižnim pozorišnim festivalima odnela je nekoliko značajnih nagrada.

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti - spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je telo ritmički instrument, su se edukovali kod svetski poznatih telesnih perkusionista. Alice in WonderBand je životni projekat čije jezgro čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu, što daje novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu na sceni.

Višnja Obradović 
– rediteljka je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 2011. godine. Edukovala se širom sveta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa i komedije del arte. Igra brojne uloge u svom matičnom pozorištu, radila režije scenskog pokreta za više predstava uz brojna priznanja i nagrade. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bila docent na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *