Bravo za naše studente na Svetskom prvenstvu na Tajlandu

Na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu koje se održalo na Tajlandu, a završeno je 5.1.2020. studenti Pravnog fakulteta ostvarili su veliki uspeh plasmanom u finale turnira u otvorenoj kategoriji (glavnoj kategoriji).

Na svetskom debatnom prvenstvu, koje je ove godine održano 40. put, Miloš Marjanović i Janko Đorđević (Pravni fakultet u Beogradu) ostvarili su istorijski uspeh plasmanom u finale turnira, u kome su osvojili drugo mesto. Na prvenstvu je učestvovalo više od 1000 studenata iz celog sveta.

U otvorenoj kategoriji pretežno se takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik. Miloš i Janko su drugi tim u istoriji ovog takmičenja koji je stigao do finala ove kategorije, a da nije sa engleskog govornog područja. Na putu do finala, oni su pobedili timove iz Melburna, sa Oksforda, Harvarda, Jejla, dok su u samom finalu debatovali protiv timova sa Oksforda, Jejla i Makvari Univerziteta u Sidneju.

Takođe, student Pravnog fkulteta Đorđe Radosavljević i Marta Vasić (Fakultet političkih nauka u Beogradu) stigli su do četvrtfinala u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Pored ovog ogromnog uspeha, Miloš Marjanović je proglašen za 2. najboljeg govornika, a Janko Đorđević za četvrtog najboljeg govornika u kategoriji engleski kao drugi jezik, dok je u kategoriji engleski kao strani jezik Marta Vasić zauzela peto najbolje govorničko mesto, a Đorđe Radosavljević 10. mesto.

 

Izvor: http://www.ius.bg.ac.rs/

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *