Clave de Cuba

Prvo izdanje festivala Clave de Cuba nastavak je uspešne priče i početka saradnje sa najuticajnijim kubanskim plesačem današnjice Maykel Fonts-om. U želji da našim posetiocima otvorimo vrata u kubaski svet i tradiciju na autentičan način, organizujemo po prvi put u Beogradu ovaj jedinstveni festval. Perkusionisti, pevači, umetnici i direktor sa ISA instituta preneće svoje znanje tokom trajanja festivala velikom broju gostiju iz Srbije, regiona i inostranstva.

Clave de Cuba festival koncipiran je tako da u tri festivalska dana možete da posetite radionice u trajanju od 10 sati, ali i da se dobro zabavite na četiri žurke, uz najbolju muziku.

Jedan od najboljih i najtraženijih plesača na svetu Maykel Fonts započeo je karijeru u najpoznatijem kabareu na Kubi, Tropikana u kojem je sticao znanje iz baleta, savremenog i modernog plesa, afra i rumbe.

Cenjen na internacionalnoj sceni podjednako kao i na Kubi svojom plesnom veštinom i muzičkom interpretacijom oduševljava javnost poslednjih 10 godina.

Organizator ovog festivala su Maykel Fonts, kao i plesni klub Al Centro, koji je osnovan 2012. godine sa željom da kroz ples približi publici kubansko nasleđe i tradiciju znatiželjnima a beogradskoj sceni donese raznolikost i prenese autentičnost kubanske kulture.

Festival traje u periodu 27-29. 03. 2020.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *