Crossing borders

Kulturni centar „Literaturhaus Wien“ organizuje seriju književnih predavanja „Crossing borders“ u kojoj austrijski autori razgovaraju sa međunarodnim piscima koji borave u bečkoj Muzejskoj četvrti. Prvo predavanje počinje u ponedeljak, 14. septembra u 19 časova.  

U saradnji sa Muzejskom četvrti, kulturnim centrom „Literaturhaus Wien“ i austrijskim Ministarstvom spoljnih poslova (BMEIA) nastao je još 2010. godine program „Writers-In-Residence“ koji podrazumeva književnu razmenu i boravak uglednih autora iz zemalja Srednje, Istočne i Zapadne Evrope u Beču. Tim povodom biće ogranizovana serija predavanja „Crossing borders“ tri večeri zaredom na kojima će autori u prisustvu publike diskutovati sa gostima iz inostranstva o aktuelnim projektima i razmenjivati iskustva u radu na književnoj sceni. 

Posetioci će biti u mogućnosti da uz slobodan ulaz prisustvuju razgovorima između autora i tako bolje upoznaju međunarodne pisce. Prvo predavanje biće održano u ponedeljak, 14. septembra u 19 časova u kulturnom centru „Literaturhaus Wien“ i na njemu će biti predstavljene dve autorke: Barbi Marković živi u Beču, a završila je germanistiku u Beogradu i Beču. Njen roman „Superherojke“ izašao u izdanju izdavačke kuće „Residenz“ 2016. godine i osvojio je književnu nagradu „Alpha“. Jana Beňová živi u Bratislavi, a u julu i avgustu ove godine je bila gost bečke Muzejske četvrti. Njen roman „Kafe Hijena“ nagrađen je 2012. godine za najbolji roman Evropske unije. 

Više informacija: 

www.literaturhaus.at

 

Foto:  © Lukas Dostal

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *