Dan blizanaca

Centar za bihejvioralnu genetiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i ove godine organizuje Dan blizanaca – 1. juna 2019. godine, s početkom u 11 časova, u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu (Rektorat).

Dan blizanaca je manifestacija koja se ove godine drugi put organizuje, a njen osnovni cilj je izražavanje zahvalnosti velikom broju blizanaca koji su do sada učestvovali u prvoj blizanačkoj studiji koju sprovode nastavnici i saradnici sa Filozofskog fakulteta i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Pored zvanične dodele sertifikata o zigotnosti zasnovanih na DNK analizama i izvlačenja ovogodišnjih dobitnika nagrade (dve karte za muzički festival EXIT 2019), na ovogodišnjoj manifestaciji biće prikazan i deo rezultata dosadašnjih istraživanja, publikovanih u specijalnom broju časopisa Primenjena psihologija.

Centar za bihejvioralnu genetiku priprema ispitivanja s maloletnim blizancima i Dan blizanaca će omogućiti roditeljima da se upoznaju s ciljem ispitivanja, mogućnošću da prijave svoje blizance u Registar blizanaca, a predviđena su i predavanja za roditelje blizanaca, kao i zabavni program za decu. Deo tog zabavnog programa biće dečija predstava Muzički bonton, „Peća i vuk“, Sergej Prokofijeva.

Program manifestacije pogledajte ovde:

Izvor: www.uns.ac.rs

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *