Dizajn i dizajneri XX i XXI veka

Predstavljanje knjige Radmile i Marijane Milosavljević „Dizajn i dizajneri XX i XXI veka“ u izdanju IК Orion i RTS održaće se u Galeriji RTS u sredu, 29. maja u 15 časova.

Na događaju će govoriti autor Radmila Milosavljević, direktor Muzeja primenjene umetnosti Ljiljana Abramović, novinar Aleksandra Mijalković, kreativni direktor u RTS-u Boris Miljković i u ime izdavača Dragorad Кovačević i Dragan Inđić.

Ova trilogija predstavlja svojevrsnu enciklopediju dizajna pripremljenu od tekstova koje je autorka godinama objavljivala u listu „Politika“. U prvoj od tri knjige predstavljeno je po jedno delo od 120 renomiranih umetnika svetskog dizajna 20. veka. U drugu i treću knjigu autorke su uvrstile i domaće autore sa ex-YU prostora, koji su svojim delima zaslužili da se nađu u društvu najboljih. Pored toga, uključene su i nove tendencije 21. veka, koji više nije u fazi prologa već je duboko odmakao u prvom činu predstave novog stoleća. Sve u svemu, ova antologija sadrži više od 300 imena dizajnera i isto toliko predmeta za pamćenje koji su obeležili 20. i 21. vek, koji su poređani bez abecednog i kalendarskog reda, autorskog, stilskog i trendovskog opredeljenja. Кao buket raznovrsnog cveća.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *