Dobijamo još jedan spomenik!

U sedmici kada obeležavamo 61. rođendan, RTS odaje počast svojim počecima, ali se i okreće ka budućnosti. Očekuje nas otkrivanje spomenika čuvenom Mići Orloviću, otvaranje RTS Kluba u Hilandarskoj 2, digitalizacija arhive PGP-a, početak internet prodaje, ali i unapređenje tehničkih kapaciteta studija 8 i 9, kao i formiranje integrisane redakcije informativnog programa.

Televizija Beograd počela je sa radom 23. avgusta 1958. godine. Iz nezavršene zgrade Sajma, u 20 časova, emitovan je prvi Dnevnik. Vodio ga je Miloje Mića Orlović. Ovaj legendarni novinar i u budućnosti će nastaviti da „prati rad“ kuće koju je proslavio. Spomenik Miće Orlovića u prirodnoj veličini biće postavljen na platou ispred ulaza u zgradu RTS-a u Takovskoj 10. Spomenik je dar Tanasija Katanića („Prizma“ Kragujevac), a autor spomenika je istaknuti vajar Nebojša Savović Nes, dugogodišnji realizator mermerne ornamentike na Hramu Svetog Save u Beogradu.

Mića Orlović nije jedina legenda 20. veka koja će nastaviti da živi i u budućnosti. PGP RTS, najstarija i najvažnija diskografska kuća u Srbiji za koju su izdavali najznačajniji muzičari, počinje digitalizaciju svoje arhive. Prebogata fonoteka sadrži preko 150.000 naslova koji će biti sistemski digitalizovani i tako sačuvani za nove generacije. Arhiviranje će pratiti i obrada snimaka, što je predradnja za dalju distribuciju u digitalnom formatu.

RTS nastavlja da širi delovanje u digitalnoj sferi i to otvaranjem internet prodavnice. Od godine u kojoj Televizija slavi svoj 61. rođendan, RTS će vam omogućiti da preko interneta kupite izdanja PGP RTS-a, knjige koje je objavilo RTS Izdavaštvo, kao i brojne brendirane proizvode.

RTS Beograđanima poklanja i mesto gde će moći da posete izložbu, kupe ploče i knjige, popiju kafu sa prijateljima i slušaju dobru muziku. Lokacija novog RTS Kluba je zgrada Radio Beograda u Hilandarskoj 2. RTS Klub je zajedničko ime za dva prostora. Jedan ima namenu konferencijskog, izlagačkog i promotivnog centra, a drugi je objedinjeni klupsko-prodajni prostor, u kome će se prodavati muzička izdanja PGP RTS-a na CD, DVD i vinilskim pločama, knjige koje je objavilo  RTS Izdavaštvo, ali i majice, šolje i brojni drugi brendirani proizvodi RTS.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *