Dobrovoljna izolacija radnika elektrana

Da Bečlijama obezbede svetlo, grejanje i toplu vodu tokom kriznih mera zbog korona virusa, 53 zaposlena u bečkom energetskom preduzeću „Wien Energie“ privremeno će se dobrovoljno izolovati u okviru nekoliko elektrana.

Preduzeće „Wien Energie“ se već nedeljama spremalo za ovu situaciju. U okviru spalionica „Spittelau“, „Flötzersteig“, „Simmeringer Haide“ i „Simmering“ spremne su stanice za izolaciju.

Ukupno 53 radnika se dobrovoljno javilo da se predstojećih sedmica odvoji od porodice i bude u službi Bečlija. U okviru tih posebnih stanica biće potpuno odsečeni od sveta da bi se izbegla mogućnost inficiranja. Pre izolacije svi zaposleni su testirani.

„Mi smo kao snabdevači energijom pripremljeni za krizne situacije. Ipak, ovo je nešto posebno. Za nekoliko dana su u našim elektranama i spalionicama postavljeni kompletni kontejneri za stanovanje, organizovano provizorno upravljanje elektranama a prostorije za sastanke pretvorene u spavaonice“, kaže rukovodilac Alexander Kirchner. „Namešteni su kreveti, kuhinje i donete mašine za veš. Jedan od kolega u toku smene zadužen je za pripremanje hrane.“ Za izolovane saradnike „Wien Energie“ je obezbedio i psihološko savetovanje.

Funkcionalnost grada mora da se održi

Izolovani radnici su garancija za sigurno funkcionisanje svih postrojenja čak i u slučaju da dođe do širih razmera infekcije. Njihovi zadaci obuhvataju rukovođenje postrojenjima, održavanje i određene popravke. Većina ostalih zaposlenih u preduzeću je kod kuće a služba za potrošače stoji na raspolaganju preko internet-stranice preduzeća kao i preko telefona.   

 

© Wiener Stadtwerke

 

Link za više informacija

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *