Društvene i humanističke nauke u Srbiji

U petak, 13. decembra, u 9 sati, u Svečanoj sali SANU biće otvoren naučni skup „Društvene i humanističke nauke u Srbiji„, koji organizuju Srpska akademija nauka i umetnosti i Institut društvenih nauka.

Cilj skupa je da razmotri položaj društvenih i humanističkih nauka u savremenom društvu, posebno u Srbiji gde se naučna zajednica suočava s dugo očekivanim korenitim reformama naučnog sistema. Ovaj proces će trajati i važno je, na osnovu činjenica, razmotriti mesto, ulogu i razvoj društvenih i humanističkih nauka. Pored toga, na konferenciji će biti reči i o ulozi društvenih nauka – da neprestano preispituju, objašnjavaju i kritički promišljaju različite pojave i sve dinamičnije promene savremenog društva, koje obeležava visok razvoj tehnologije, ali i podrivanje društvenih vrednosti i prirodnih uslova za opstanak. Кonačno, izlagači će govoriti o ovdašnjoj naučnoj zajednici, preispitujući njene ideje i stanje u kojem je.

Skup će otvoriti akademik Vladimir S. Кostić, predsednik SANU, i dr Goran Bašić, direktor Instituta društvenih nauka, dok će uvodno predavanje održati akademik Ljubomir Maksimović, potpredsednik SANU, na temu „Izazovi društvenih i humanističkih nauka„.

Detaljnije: Друштвене и хуманистичке науке у Србији

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *