Džudi Denč u pustolovini na Borneu

Dama Džudi Denč, strastvena ljubiteljka drveća i orangutana, zaputila se u ludu pustolovinu na Borneo, treće najveće ostrvo na svetu, kako bi istražila jednu od najstarijih i najspektakularnijih prašuma i upoznala njene čarobne životinje.
Džudi prvo kreće duboko u jednu od retkih preostalih netaknutih prašuma u jugoistočnoj Aziji s neobično bogatim životinjskim svetom i najvišim tropskim stablima - najviše je upravo ovde nedavno otkriveno i proteže se više od stotinu metara uvis.
Svaki dan donosi joj novi čudesan susret sa životinjama. Doživljava bliske susrete s orangutanima, malajskim medvedima, slonovima i kljunašima. Izdaleka vidi neverojatne leteće stvorove poput neobičnog letećeg sisara kubonga koji može da preleti više od stotinu metara. Tu je i više od milion šišmiša, balegar zvan Bob i zmija kojoj je dala ime Džejms Bond. Prisutna je kad prašuma noću oživi. Kukci su ovde među najraznolikijima u svetu: ima ih do 80.000 vrsta, što je gotovo desetina ukupnog broja na planeti. Spušta se niz Kinabatangan, jednu od najvećih reka na Borneu. Odlazi u neobičan lov na krokodile gde ljudi rukom izvlače mlade krokodile iz reke, a s odraslim se jedinkama rvu - sve u ime nauke. Na kraju istražuje čaroban podmorski svet...

 

Utorak, 12. oktobar, HRT 1 u 00,15

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *