Earth4All

Koncert „Earth4All“ Orkestra mladih Evropske unije će se održati 18. maja 2023. godine u 20.30 u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu.

Domaćini koncerta koji se održava u okviru EU nedelje mogućnosti su Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Europa Nostra i Zadužbina Ilije M. Kolarca. Orkestar mladih Evropske unije gostuje u Beogradu prvi put nakon više od 40 godina.
Najtalentovaniji mladi evropski muzičari, među kojima je i 29 mladih muzičara iz Srbije, nastupiće u okviru EU nedelje mogućnosti, kao i povodom 60 godina postojanja panevropske organizacije Europa Nostra. Program koncerta se fokusira na neke od ključnih izazova našeg doba, kao što su klimatske promene i zajedništvo. Ideja je da se na taj način istakne uticaj kulture i evropskog nasleđa na oblikovanje razgovora o pozitivnoj budućnosti sveta.
Orkestru mladih EU će se na koncertu pridružiti i međunarodno priznati violinista, Danijel Roland, i izvešće pionirski projekat [Neizvesna] četiri godišnja doba Karmen Ficaroti – ona je na inovativan način adaptirala Četiri godišnja doba Antonija Vivaldija s ciljem da publici pokaže kako bi proleće, leto, jesen i zima mogli da zvuče 2050. godine, ukoliko ne sprečimo gubitak biodiverziteta. Kroz dela J. S. Baha, Birtvistla i Rajlija, program koncerta dalje istražuje koncepte zajedničkog liderstva i participacije. Posebno nam je zadovoljstvo što će se Orkestru mladih Evropske unije pridružiti i 29 mladih talentovanih muzičara iz Srbije u izvedbi čuvenog Rajlijevog dela In C.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *