Eutanazija – pravni, teološki i psihijatrijski aspekti

Prvo predavanje u okviru ciklusa „Кontroverze u medicini“ pod nazivom „Eutanazija – pravni, teološki i psihijatrijski aspekti” biće održano u ponedeljak, 16. marta, u 12 sati, u Svečanoj sali SANU.

Pozdravnu reč uputiće akademik Vladimir S. Кostić, predsednik SANU, dok će o različitim aspektima pitanja eutanazije i njene legalizacije govoriti akademik Dušica Lečić Toševski, prof. dr Violeta Beširević i prof. dr Bogdan Lubardić.

„Eutanazija – psihijatrijska aspekti“, tema je izlaganja akademika Dušice Lečić Toševski, dok će profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union Violeta Beširević govoriti o legalizaciji eutanazije kod nas i u svetu, u okviru čega će biti reči o postojećim dilemama u definisanju eutanazije, pravnim razlozima u prilog i protiv, kao i uslovima pod kojima bi legalizacija eutanazije mogla biti ostvarena.

Profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu Bogdan Lubardić razmatraće ovo pitanje iz teološkog ugla, izlažući razloge zbog kojih, za Pravoslavnu i druge hrišćanske crkve, potpomognuto samolišavanje života nije prihvatljivo.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *