Festival demokratije

U petak 14. i subotu 15. septembra, u okviru „Festivala demokratije”, koji CRTA s mrežom partnera organizuje prvi put ove godine u Beogradu i nizu gradova u Srbiji, igraće se predstava „Autentična tumačenja”: ’68 (koncept i režija: Ana Miljanić) u Paviljonu Centra za kulturnu dekontaminaciju, sa početkom u 20 časova.

Borka Pavićević je o toj predstavi pisala da je to „radni proces po principu dara i uzdarja, podele znanja i iskustva, inspiracije i instrumentalizacije po meri dara, kapaciteta razmene, inscenacija iz inspiracije i kontinuiteta analize i sinteze rediteljke Ane Miljanić, duhovitog i nedogmatičnog“. „Autentična tumačenja“: ’68 nisu rekonstrukcija, nisu pokušaj da se studentski protesti iz juna 1968. shvate kao istorijska lekcija, kao nešto iz čega bismo mogli, eventualno, izvući nekakve korisne zaključke za budućnost. Ta predstava, upravo zahvaljujući svojoj inovativnoj formi (ni Stanislavski, ni Breht), jednom maštovitom pristupu materijalu od koga je satkana (preplitanjem medija, promenom „objektiva“ i rakursa), nudi mogućnost da se misli utopija.

Koncept i režija: Ana Miljanić
Vizuelni identitet: Branko Pavić

Igraju: Pavle Čemerkić, Milutin Dapčević, Vladislava Đorđević, Rok Juričić, Aleksandar Kecman, Željko Maksimović, Nikola Malbaša, Nataša Marković, Sanja Marković, Milutin Milošević, Marija Opsenica, Miloš Timotijević, Đorđe Živadinović Grgur i Rade Šerbedžija.
Igraju se: Lana Milosavljević, Feđa Teofilović, Maša Stanojević, Una Vukosavljević, Uroš Stojković i drugi.

Muzika: Anja Đorđević, kompozicija „Radost ponovnog susreta“ (porudžbina Beogradske filharmonije), 2016. i  kompozicija „Radost ponovnog susreta, prepričavanja“, 2019. Ana Ćurčin, muzička obrada studentske himne „Leva! Leva! Leva!” (tekst: Miroljub Todorović, muzika: Vuk Stambolović, 1968), 2018.

Asistent reditelja: Nina Šerbedžija
Dramaturg: Adam Ranđelović
Koordinator: Ana Isaković

Predstava traje gotovo tri sata i nema pauzu.

Ulaz na sve događaje „Festivala demokratije” je besplatan (prijavljivanje za besplatne karte na info@demfest.rs). Za ulazak na predstavu bice vam potrebna ulaznica koja se preuzima u Garaži Centra za kulturnu dekontaminaciju neposredno pred početak predstave (prema utvrdjenom spisku).
Više o „Festivalu demokratije”, možete saznati ovde.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *