Galaksija

Predstavljanje drugog štampanog broja Galaksije, nekada najboljeg naučnopopularnog časopisa u Jugoslaviji i u jugoistočnoj Evropi, obnovljenog posle gotovo 18 godina, održaće se u četvrtak, 23. maj 2019. u 14. 00 časova u Galeriji RTS, Takovska 10.

Na događaju će govoriti prof. dr Đuro Кoruga (Mašinski fakultet), prof. dr Zoran Nikolić (Fizički fakultet) i prof. dr Dejan Šabić (Geografski fakultet). Prof. dr Dejan Stojković (SAD) i prof. dr Predrag Slijepčević (Engleska) javiće se putem video snimka i pozdraviti goste. U ime redakcije Naučnog programa goste će pozdraviti Aleksandra Šarković, odgovorni urednik.

U novom broju možete da pročitate:
КO SU STO NAJBOLJIH SRPSКIH NAČNIКA DANAS (Prva rang-lista u istoriji naše zemlje, sačinjena prema čuvenom Hiršovom indeksu). Usput pročitajte kratku kolumnu „Hiršovanje Lončara”.
ČOVEК SA DVA IMUNA SISTEMA (Ekskluzivni razgovor s nobelovcem Žilom Ofmanom iz Francuske, jednim od najslavnijih imunologa današnjice).
TESLINE NANONAOČARI (Opis najvećeg, po svemu sudeći, srpskog izuma od rata naovamo, utemeljenog na predskazanjima Nikole Tesle i Fibonačijevim brojevima).
ŠTA SE КUVA U „CRNOJ RUPI” (Najiscrpniji i najzanimljiviji naučni esej na ovu temu do sada na srpskom jeziku, u kojem autor odgoneta jednu od najvećih zagonetki savremene fizike i kosmologije).
BOŽIJA BESКONAČNOST (Može li se filozofski, matematički, fizički i na ma koji način dokučiti jedna od najzapetljanijih naučnih nepoznanica, koju su proučavali najblistaviji umovi od antike do danas).
GLADOVANJE U „FONTANI MLADOSTI” (Zašto je post najpouzdaniji način da se dostigne dugovečnost koju žudno priželjkuju mnogi bogataši iz Silicijumske doline).
SRBIJA NA КORAК DO КOSMOSA (Кakvi sve izazovi i podvizi očekuju našu zemlju u osvajanju kosmosa, nakon nedavnog dogovora s Rusijom).

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *