Geovikend i Geoolimpijada na PMF

Dan otvorenih vrata Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu – subota, 13. mart od 9.00 časova

Usled situacije sa pandemijom virusa COVID-19, ovog vikenda vas vodimo na virtuelno druženje i putovanje sa našim studentima preko Zoom platform! Oni najhrabriji su pozvani da se takmiče na Geoolimpijadi J.

Interesantna naučno-popularna predavanja drže profesor dr Uglješa Stankov i asistentkinja Dajana Bjelajac, a teme o kojima će pričati su veoma zanimljive! Najpre će vam profesor Uglješa ispričati nešto više o „digitalnom stresu“ koji se javlja tokom putovanja i o tome kako da mu se odupremo upotrebom takozvanih “calm” tehnologija, a nakon toga će vas Dajana sprovesti kroz preosvetljene noći u našim gradovima i upoznati sa geografskim alatima pomoću kojih možemo da vratimo zvezde u gradove.

Deo ovog GEOVIKENDA je GEOOLIMPIJADA u okviru koje će najbolji ostvojiti vredne nagrade!

Agenda događaja:

– 9.00 Prijem učesnika na ZOOM
– 9.20 Zvanično otvaranje i obraćanje rukovodstva DGTH-a
– 9.25 Predstavljanje studijskih programa
– 9.40 Iskustva naših studenata

– 10.45 Pauza
– 11.00 Prof. dr Uglješa Stankov (Turisti i digitalni stres – Kako se izboriti?)
– 11.35 MSc. Dajana Bjelajac (Megalopolisi na nebu i na zemlji)
– 12.05 Zatvaranje ZOOM eGeovikenda
– 12.10 Geoolimpijada

Registracija je obavezna, a link se nalazi na sajtu Departmana www.dgt.uns.ac.rs ili na socijalnim mrežama Departmana /FB, Insta/

PROBNI PRIJEMNI

Takođe, u saradnji Studentskog parlamenta i Saveza studenata Prirodno-matematičkog fakulteta, a uz podršku svih departmana, 28. marta 2021. godine održaće se probni prijemni ispit namenjen maturantima srednjih škola u Srbiji i regionu.

Ovim adekvatnim vidom „predispita“ nudimo vam mogucnost provere stečenog znanja iz buduće željene profesije, a ujedno i upoznavanje sa strukturom samog prijemnog ispita koji vas očekuje pri upisu na fakultet.

Probni prijemni ispit je besplatan, a prijava je obavezna. Link za prijavu ćete pronaći na sajtu PMF-a ili na profilima socijalnih mreža.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *