Hazarski rečnik – Lovci na snove

Baletska sezona biće otvorena u četvrtak 17.septembra na Velikoj sceni (20.00) jednočinim baletom „Hazarski rečnik – Lovci na snove“ u koreografiji Ronalda Savkovića.

Ovaj jednočini balet, u koprodukciji Narodnog pozorišta i Madlenijanuma, ujedno, predstavlja i omaž čuvenom slovenačkom i evropskom pozorišnom reditelju Tomažu Panduru (1963-2016) koji je dramsku predstavu „Hazarski rečnik“ postavio 2002. godine na sceni beogradskog Centra „Sava“.

Iz tog pozorišnog komada, u timu su sada, osim Savkovića i Livije Pandur, i naša čuvena balerina i koreografkinja Sonja Vukićević, koja je, posle 24. godine, ponovo nastupila na sceni svog nekadašnjeg matičnog teatra.

U ovoj „fantazmagorijskoj i metaforičnoj poemi prevedenoj u pokret“, nastupaju i Sanja Ninković, Tijana Šebez, Ljiljana Velimirov, Maja Stojakov, Ada Raspor, Mina Radoja, Olga Olćan, Dejan Кolarov, Milan Rus, Igor, Nikola Bjanko, Miloš Živanović, Кarlos Alvarado, Hoze Iglesias i Antonio Bibo.

Autorsku muziku, specijalno za ovaj baletski projekat, komponovao je Miroslav Bako, scenografiju je kreirala kuća za dizajn i konceptualnu umetnost NUMEN, kostimografkinja je Angelina Atlagić, a dizajner svetla Jaša Кoceli.

Premijera je bila 19. maja 2018. godine na Velikoj sceni.

Baletska predstava „Hazarski rečnik – Lovci na snove“ prošle godine bila je na južnoameričkoj turneji.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *