Humanitarna Nebeska udica na Mašincu

Dimitrije je naš kolega, student Tehnolosko-metalurskog fakulteta kome su sa 17 godina otkrili da ima veoma tesku bolest. Počela je ruka da ga boli pa se obratio lekarima, koji su posle mesec dana ispitivanja ustanovili da boluje od kancera.

Odmah nakon toga su krenuli sa lečenjem da spreče širenje bolesti na ostale delove tela(kancer je imao prvi put na kostima leve ruke ). Posle hemoterapija i posebnih priprema otisao je na operaciju gde su mu odstranili kost I stavili vestacku od titanijuma. Isao je na kontrole i nastavio sa terapijama (8 hemoterapija ukupno), sve se polako smirivalo i vracalo na staro, upisao je TMF, ali posle izvesnog vremena ruka pocinje ponovo da ga boli.

Ovog leta odlazi u Italiju gde su doktori radili ispitivanja i ponovo ustanovili kancer, samo sada na misicima leve ruke. Na pocetku pri razgovoru sa lekarima mu je receno da ce cena za operaciju biti oko 10 000 evra, medjutim pre nekoliko dana je poslat predracun operacije koji znosi 32000 evra. Uplata treba da se izvrši do 15. oktobra.

Kulturni centar i Studentski parlament Mašinskog fakulteta organizuje veliku humanitarnu projekciju za Dimitrija 11.10.2019 godine u našem skromnom Amfiteatru A sa početkom u 19 i 30.

Jedno od najvećih ostvarenja Ljubiše Samardžića, uz maestralnu glumu Nebojše Glogovca, Ivana Jevtića, Nikole Koja i drugih naći će se na platnu Mašinskog fakulteta. Nebeska udica je vanvremenski klasik domaće kinematografije, nestvarna energija, optimizam i hrabrost prožima film od početka do samog kraja. Uprkos sirenama i bombama, grupa sportskih zaljubljenika odlučila je da porušeno košarkaško igralište obnovi, i tako bi obnovili sebe, svoje ideale, porodicu, a tim činom pokazali svoj prkos i želju za borbom !

Pozivam Vas sve da dodjete i da u sportskom duhu podržimo Dimitrija, i da zajedno sa njime pokažemo kako se postaje pravi šampion..... Tako što izadjemo na teren kada je najteže i pobedimo !

Treniraćemo za veća čuda,

Vidimo se !

Kulturni centar i Studentski parlament Mašinskog fakulteta *Humanitarna kutija će biti ispred ulaza u Amfitatar A

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *