Humanitarni koncert za Osnovnu školu za zaštitu vida

U ponedeljak 3. juna u 19 sati, u Etnografskom muzeju, humanitarni koncert Muzičko tkanje, čiji je sav prihod namenjen Osnovnoj školi za zastitu vida "Dragan Kovačević" iz Beograda. Izvođači su The International Belgrade Singers.

Hor "The International Belgrade Singers", osnovan je 2012. godine, pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade u Srbiji. Hor broji oko 40 članova i okuplja predstavnike diplomatskog kora, međunarodne zajednice, strane studente na školovanju u našoj zemlji, kao i domaće ljubitelje horske muzike. Hor peva na više stranih jezika, izvodi dela klasične i savremene horske i džez muzike, koja su osvežena specijalno napisanim aranžmanima.

Članovi hora su ponosni na dugogodišnji humanitarni rad koji je usmeren na pomoć deci bez roditeljskog staranja, odnosno deci sa posebnim potrebama. Svi koncerti su humanitarnog karaktera u skladu sa motom hora: "Odužimo se svojim doprinosom zajednici u kojoj živimo".

Hor "The International Belgrade Singers", od februara 2018. godine, vodi Olga Milićević, asistent maestra Bojana Suđića.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *