I bez muke ima nauke

U okviru Školske redakcije RTS snimljen je drugi ciklus serije: I bez muke ima nauke.

Serija ima ukupno 12 epizoda i osmišljena je kao igrano-dokumentarna, gde nas kroz priču vodi jedna devojčica  po imenu Danica. Ona nastavlja to što je Miša u prvom ciklusu započeo, i u tome joj pomažu Mišina tetka i teča. Inače tetka i teča se zbog svojih naučnih obaveza uvek se nalaze negde daleko, u inostranstvu, ali kroz virtuelno putovanje uvek su blizu Danice i redovno se čuju i pomažu joj oko raznih nedoumica. Teme i objašnjenja prilagođene su uzrastu učenika i sve je podržano odgovarajućom grafikom i animacijom. Serija spaja realni i virtuelni svet i tako se objašnjavaju razne teme iz matematike, astronomije, fizike, astronomije, hemije,..
Kako se mladi u ovom periodu školovanja susreću sa ovim predmetima a to zahteva  razumevanje i pažnju, želeli smo da im kroz ove emisije pomognemo i da im na jedan zabavniji i lakši način približimo ove nauke kao i da ih zainteresujemo i upoznamo sa raznim zanimljivostima iz ovih oblasti.

U ulozi devojčice je mlada glumaca Ana Ninković

U prvoj uvodnoj epizodi serije, koja se emituje u subotu, 20. aprila, s početkom u 12,30 na RTS 1, saznajemo koje su sve mogućnosti kognitivnog radija i virtuelnog simulatora, kojim su oblicima Egipćani predstavljali brojeve, zatim kako je Nikola Tesla izvodio misaone eksperimente, ulazićemo u razne TV emisije i saznaćemo šta je to savantizam i mnogo toga…

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *