Influenser

U četvrtoj emisiji “Rani kadrovi 004: Branko Andrić” predstavljamo mladog autora spremnog da se uhvati u koštac sa najizazovnijim temama i fenomenima našeg današnjeg društva. Autora koji se ne libi da ih pomeri i oneobiči u raznolikim formama filmskih žanrova, kroz prizmu novih medija i sajber-prostora.

Branko Andrić rođen je 1996. godine u Valjevu. Nakon završene gimnazije godinu dana je volonerski radio za “Novi bioskop Zvezda”, a filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu upisao je 2016. godine. U toku studiranja uradio je ispitne filmove “Influenser”, “Zdrav”, “Runda 0” i “Sa krvlju na rukama”.

Nakon uvodnog razgovora sa mladim rediteljem u studiju “Ranih kadrova”, pogledaćemo film “Influenser” iz 2020. godine koji je bio njegov završni ispit na trećoj godini studija.

U filmu “Influenser”, nastalom po scenariju i u režiji Branka Andrića, Kima i Luna su netalentovani mladi ljudi sa jakom željom da postanu poznati smatrajući to svojim najvećim uspehom. Došli su u Beograd gde započinju svoj uspon na vrh trep-folk scene snimanjem pesme i spota koji postaje viralan. Ipak, stvari se ne odvijaju baš onako kako su zamišljali… Uloge u filmu tumače: Jovan Jovanović, Tamara Milošević, Filip Hajduković, Sofija Rajović, Marko Brkić, Jana Bjelica i Vladimir Gvojić.

Televizijski prikaz filma “Influenser” donosi nam dramaturškinja i filmska kritičarka Kristina Đuković, članica Dramaturškog odeljenja u Kulturno-umetničkom programu Radio-televizije Srbije.

U drugom delu razgovora u studiju sa mladim rediteljem Brankom Andrićem biće reči o pripremi njegovog diplomskog dugometražnog igranog filma koji nosi naziv “Živa vaga”.

(premijerno emitovanje: 23. novembar 2020, RTS 2, u 21.05h)

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *