Internet dijalog

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu organizuju 5. juna 2019. stručni skup „Internet dijalog“. Skup će biti održan u Кonferencijskoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 67, sa početkom u 10,30 časova.

U fokusu skupa biće izlaganje dr Sedrika Manare, direktora „Gugla“ za autorsko pravo, koji će govoriti o izazovima autorskopravne zaštite na internetu. Razgovor sa dr Manarom vodiće prof. dr Dušan V. Popović, redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Dr Sedrik Manara bavi se pravnim aspektima interneta skoro 25 godina, a francuski dnevnik Mond nazvao ga je „ključnom ličnošću digitalne ekonomije“. Autor je više relevantnih publikacija – knjiga o propisima o nazivima domena i propisima o elektronskom trgovanju. Angažovan je kao panelista Arbitražnog suda Češke, Regionalnog centra za arbitražu u Кuala Lumpuru i Belgijskog centra za medijaciju i arbitražu.

Pozdravne reči uputiće prof. dr Zoran Mirković, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Goran Milanković, član UO RNIDS-a i prof. dr Dušan V. Popović, predsednik Кomisije za rešavanje sporova povodom registracije naziva nacionalnih internet domena Srbije.

U nastavku skupa biće ponuđen osvrt na proteklu godinu, a govoriće prof. dr Sanja Radovanović, vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu na temu „Praksa Кomisije za rešavanje sporova povodom registracije naziva nacionalnih internet domena Srbije u prethodnoj godini“ i doc. dr Marko Jovanović, docent Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu čije će se izlaganje ticati pojedinih spornih procesnopravnih pitanja u postupku rešavanja domenskih sporova. Predsedavaće prof. dr Slobodan M. Marković, redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodna registracija posetilaca putem e-pošte: intsvojina@rnids.rs.

Pitanja učesnicima skupa moguće je postaviti putem mejl adrese: konferencija@ius.bg.ac.rs.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *