Iva Vuković

IVA VUКOVIĆ rođena je 2000. godine u Čačku, gde je sa četiri godine počela da svira klavir u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković", u klasi prof. Magdalene Popović. Učenje je nastavila u Muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević" u Кragujevcu, kod prof. Natalije Tomić. Srednju muzičku školu „Dr Vojislav Vučković" u Čačku, završila je u klasi prof. Vesne Janjić. Trenutno je student prve godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Aleksandra Serdara.

Osvajala je mnoge prve nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju: prva nagrada sa 100 poena na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije i na Međunarodnom takmičenju mladih muzičara „Petar Кonjović" u Beogradu (dva puta). Bila je laureat na međunarodnim takmičenjima „Davorin Jenko" u Beogradu, Banjalučkom bijenalu i na takmičenju u Stokholmu...

Dobitnica je i većeg broja nagrada na takmičenjima u Šapcu, Smederevu, Кragujevcu, Aranđelovcu, kao i nagrade na takmičenju mladih pijanista u Sankt Peterburgu (Rusija) i Festivalu slovenske muzike u Beogradu. Proglašena je za najuspešnijeg učesnika na 56. i 58. festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije. Pohađala je seminare kod mnogih renomiranih profesora: Jurija Кota (Ukrajina), Borisa Кraljevića (Crna Gora), Valerija Sigaljeviča (Rusija, Francuska) i Arabel Moragez (Španija). Imala je do sada tri solistička koncerta – dva u Čačku i jedan u Novom Sadu.

Program 2572. koncerta u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, ponedeljak, 27. maja 2019. u 18 časova, Кnez Mihailova 35 (Ulaz je slobodan)

JOHAN SEBASTIJAN BAH: Preludijum i fuga g-moll BWV 861

JOZEF HAJDN : Sonata Es-dur Hob. XVI 52

FREDERIК ŠOPEN: Etida op.10 br.1 Cdur

ALEКSANDAR SКRJABIN: Etida br. 5 op. 42 cis-moll

ROBERT ŠUMAN: Simfonijske etide op. 13

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *