Izložba Save Halugina

Izložba slika dopisnog člana SANU Save Halugina biće otvorena u četvrtak, 11. februara, u 12 sati, u Galeriji Ogranka SANU u Novom Sadu.

Sava Halugin, slikar i vajar, do sada je izlagao na oko 50 samostalnih i više od 400 zajedničkih izložbi. Preko 100 njegovih skulptura nalazi se na javnim prostorima širom zemlji i u inostranstvu. Diplomirao je i magistrirao na Odseku za vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i član više umetničkih udruženja. Njagovo stvaralaštvo obuhvata skulpture, slike i crteže.

Pišući o njegovom stvaralaštvu, Miloš Arsić, istoričar umetnosti, zapaža: „Haluginova slika označava simboličku radnju koja već postoji i neprestano se dograđuje, ali ne prodire u dubine smisla predstavljeno Nečeg kao tajne koja se nikome i nikada sasvim ne otkriva poput nagoveštaja, za kojom se neprestano traga. Ona je istina skrivena u misterioznim područjima slike, skulpture i crteža, ostajući zauvek u pretincima tajnovitog kao vlastitog emotivnog skladišta.“

Izložba će trajati do 25. februara, a otvoriće je Olivera Vukotić, istoričarka umetnosti.

Dolazak na otvaranje izložbe potrebno je najaviti na broj 021/6623-654

Prisustvo će biti omogućeno ograničenom broju lica u skladu sa epidemiološkim merama i preporukama nadležnih organa i prostornim kapacitetima SANU.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *