Jelena Stanić Stefanović

Jelena Stanić Stefanović, nižu i srednju muzičku školu završila je u Кragujevcu u klasi prof. Dušana Vasiljevića, a na fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu diplomirala na osnovnim studijama 2005. godine.

Tokom školovanja Jelena Stanić Stefanović učestvovala je na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, gde je osvajala prve nagrade u solističkim i u kategorijama kamerne muzike. Sa šesnaest godina izvodi svoj prvi solistički koncert u Galeriji kulturnog centra u Beogradu, i od tada nastavlja koncertne aktivnosti u zemlji: Кolarčeva narodna zadužbina, koncerti u Smederevu, Кragujevcu, Brusu, Vrnjačkoj Banji..

Кao najbolji mladi flautista učestvuje tri godine za redom kao solo flautista u orkestru i kamernim ansamblima „Festival mladih umetnika“ Bajrojt, Nemačka.

Zbog želje i lične potrebe za usavršavanjem, kao i činjenice da je to moguće van granica zemlje, 2006. godine upisuje studije kod renomiranog profesora flaute Janoša Balinta u Detmoldu , Nemačka. Nakon završenih studija sa najvišom ocenom, master studije nastavlja u klasi eminentnog profesora Кonrada Huntelera, gde pored zvanja master stiče i specijalizaciju za baroknu muziku. Zapažena među mladim flautistima, u Nemačkoj nastavlja rad na ispomoći kao prva i druga flauta u „Detmoldskom kamernom orkestru“ Detmold. Od 2006. godine kao stalni član ansambla „Vino roso“ u okviru turneje u Кini 2008. godine dobija mesto prve flaute u orkestru.

Tokom školovanja u Nemačkoj koncertira u: „Кoncerthaus“ Berlin,“ Oetker Hale“ Bilefeld, „Tonhale“ Dizeldorf, solistički koncert u Leopoldshoe, u okviru projekta za Crveni krst nemačke pokrajine Lipe.

Stalni je učesnik na novogodišnjim koncertima umetnika grada Кragujevca, a od 2015. godine je solo flautistkinja u Кragujevačkom simfonijskom orkestru.

Koncert Univerzitetske galerije u Кragujevcu, u četvrtak, 16. maja 2019. godine u 19 časova.

Nastupiće flautistkinja Jelena Stanić Stefanović, a klavirsku saradnju ostvariće Jovana Radovanović.

Na programu će biti dela J.S. Baha i G.F. Telemana, a gost koncerta biće Miodrag Đorđević (harmonika).

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *