„Još jedna tura“ na TV

Pred prenos 93. dodele Oskara, gledaoci će imati ekskluzivnu priliku da pogledaju TV premijeru filma koji je dobitnik BAFTA nagrade i ovogodišnji kandidat za Oskara u dve kategorije: za najboljeg režisera i  najbolji film van engleskog govornog pordučja. U pitanju je ostvarenje dansko-švedske produkcije –  „Još jedna tura“.

Od strane kritike i publike smatran jednim od najboljih, ako ne i najboljim evropskim filmom u 2020. godini, „Još jedna tura“ je neobična priča o grupi profesora u krizi srednjih godina, koji ispituju teoriju da je svoj život moguće unaprediti neprestanim održavanjem nivoa alkohola u krvi.

Neprestano opijanje dovodi do različitih situacija, od zabavnih i smešnih, do opasnih. Svako se na svoj način nosi sa godinama, problemima na poslu i porodici, kao što svako od njih mora da shvati da li je alkohol zaista pomoć ili još jedan od problema.

Uloge za ovaj film poverene su Madsu Mikelsenu koji je nosilac „evropskog Oskara“ za najboljeg glumca Evropske filmske akademije u Berlinu, kao i Tomasu Bo Larsenu i Magnusu Milangu.

Režija: Tomas Vinterberg

* Repriza dodele Oskara (skraćena verzija) biće (26. aprila) na Drugom programu RTS-a u 20.00h.

Nedelja, 25. april, RTS 1 u 00.00

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *