KAKO ĆE IZGLEDATI BUDUĆNOST KULTURE UKOLIKO ONLAJN TREND NJENOG PLASMANA POSTANE SVAKODNEVICA?

Dom kulture “Studentski grad”

Subota, 12. septembar, 19.00, Amfiteatar na otvorenom

Gosti tribine su Srđan Obrenović, izvršni producent u Beogradskom dramskom pozorištu i Nataša Simeunović Bajić, kulturolog
Moderator: Nevena Miletić Sarić, urednica tribinskog programa Doma kulture Studentski grad

Kada ima kulture niko je ne primećuje, a kada nje nema – primećuju svi.

Kriza izazvana pandemijom Korona virusa zaustavila je mnogobrojne događaje u kulturi, primorala ustanove i organizacije da premeste programe u virtuelno okruženje i praktično sprečila mobilnost aktera kulturne i umetničke scene.

Većina ustanova u Srbiji (jednako poput onih u inostranstvu) reagovala je na novonastalu situaciju i hrabro ušla u virtuelni svet, u želji da svojoj publici, ali i široj javnosti, kvalitetne sadržaje.

Kako će se na klasičnu reprezentaciju kulturnih sadržaja odraziti njen ulazak u virtuelni prostor? Koliko je kultura spremna na te promene? Ko su konzumenti ovako plasiranih kulturnih sadržaja i da li puštanje kulture u digitalni prostor otvara mogućnost da redovni konzumenti kulturnih sadržaja postanu i oni koji nisu bili posetioci kulturnih institucija? Ako postavimo hipotezu da će se vremenom promeniti prostor prezentacije kulture, način njenog plasiranja i recepcija publike, kako će opstati umetnici, kulturni radnici i institucije kulture?

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *