Kako da napravite najbolji e-learning kurs?

Poželeli ste da se i sami oprobaate na ovom polju. Postoje načini da pravljenjem e-learning kurseva i dodatno zaradite. A, moguće je i da samo želite da vašem šefu dokažete da ste u stanju i da pomognete kompaniji na ovaj način.
U ovom tekstu donećemo vam neke preporuke, kako da najlakše, ali i dovoljno sistematično napravite najbolji e-learning kurs…

Nedavna istraživanja pokazala su da je prosečno potreban 71 sat rada da bi se napravio e-learning kurs s osnovnom interakcijom, u trajajanju od sat vremena. Ukoliko je u  pitanju kurs koji ne podrazumeva interakciju, već samo pružanje informacija, za njegovo kreranje potrebna su 42 sata!

Čini vam se mnogo?

Ipak, postoje načini da se taj proces ubrza, a da se ne odrazi na kvalitet kursa.

Kako?

1. Napravite pravu procenu kome je kurs namenjen

Čini se očiglednim da biste morali pre pristupa pravljenju kursa da tačno znate šta je potrebno onima koji će ga koristititi, kao i kolika su njihova dosadašnja znanja o datoj problematici, ali mnogi programeri takve „informacije“, jednostavno, zanemaruju

Potrebno je da:

– Odredite šta vaši zaposleni već znaju
– Postavite ciljeve kursa
– Odredite vreme potrebno za postizanje tih ciljeva

2. Odredite stručna lica koja će raditi na pravljenju kursa i postavite jasna očekivanja

Nema potrebe da izmišljate „toplu vodu“. Kada ste odredili kome je kurs namenjen, obratite se stručnim licima koja će vam pružiti sve potrebne informacije i znanja potrebna za pravljenje kursa.

Čak i ako takva lica ne rade u vašoj kompaniji, ili do sada niste bili u neposrednom kontaktu s njima, važno je da osmislite plan potreban za uspešnu realizaciju projekta. On podrazumeva:

Jasna očekivanja: Koje informacije stručna lica treba da vam dostave i u kom formatu?
Jasan vremenski okvir: Kada ćete se sresti i šta očekujete da ćete postići?
Rezervni plan: Kome ćete se obratiti ako informacije nisu potpune ili ako odabrano stručno lice ne uradi svoj posao?

Postavljanje jasnih očekivanja i vremenskih okvira prema stručnim licima može drastično da smanji vreme potrebno za kreiranje, odnosno pregledavanje gotovog kursa.

3. Postavite ciljeve i skicirajte kako ćete ih postići

Procenite koliko će vam vremena biti potrebno da kreirate svoj e-Learning kurs, i izradite svoj „rokovnik“.

Obavežite se na poštovanje zacrtanog, a zatim u skladu s tim isplanirajte svoje aktivnosti. Uzmite u obzir vreme potrebno za testiranje napravljenog kursa.

4. Koristite odgovarajuće resurse

Završili ste procenu potreba za učenjem, uspostavili saradnju sa stručnim licima i napravili plan realizacije celokupnog projekta. Sada nije vreme da se štedi na resursima!

Ako kreirate kurseve unutar kompanije, pronađite najboljeg kvalifikovanog „divelopera“ kursa i oslobodite ga ostalih poslovnih obaveza. U slučaju da se odlučite za potpunog „novajliju“ kome ste poverili ovaj posao, to može da uštedi novac, ali i da udvostruči vreme potrebno za pravljenje kursa. A, na posletku – vreme je novac, zar ne?

Zaključak: I, ne zaboravite na kraju – Ako do sada niste napravili nijedan e-Learning kurs, možda je najbolje početi s nekim „malim“. Ako ste procenili  da je potreban takozvani „microlearning“ pristup, počnite s tim. Kursevi „mikroučenja“ obično traju samo nekoliko minuta, a prosečno je potrebno 10 do 15 sati da bi se napravili. .Kreiranjem jednog ovakvog kursa steći ćete iskustvo, znanje i rutinu potrebnu za kreiranje „većih“ kurseva.

Takođe možete da kreirate „template“ koji se lako menja i može da se koristi za pravljenje različitih kurseva.

A, na posletku, možete i da potražite i nekog „spolja“ ko će kreirati kurs za vas – brzo i efikasno!

Izbor je samo vaš…

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *