Karađorđevići i Crna ruka

Tribina „Кarađorđevići i Crna ruka“ održaće se 26. septembra od 19 sati u klubu Prozor, Takovska br. 48.

Inicijator i moderator tribine Marko Jeremić. Sagovornici: pisci Slaviša Pavlović i Milan Bogojević.

Slаvišа Pаvlović (Ljubovija, 5. februar 1982) objavio je knjige Zavet (2010), Nema šanse da ne uspem (2012), Zavet heroja (2014), Apisov apostol (2016), zbirku poezije Osvit večnosti (2014), kao i istorijsko-dokumentarnu knjigu Ratnici Crne ruke (2017). Prevođen je na ruski jezik.

Bаvi se i novinаrstvom. Bio je glavni i odgovorni urednik mesečnika Restart. Nekoliko godina je bio kolumnista lista Srpski glas iz Australije. Pisao je i za francusku mrežu Volter i ruski onlajn magazin Jugoslovo. Učesnik je Međunarodne konferencije mladih novinara Evrope i Azije Krim. Pogled iz drugog ugla, održane u Jalti i Sevastopolju 2015. godine.

Milan Bogojević (Zemun, 8. avgust 1981) godine 2014. objavio je najopširniju dokumentarnu knjigu koja se bavi atentatom na kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića pod nazivom „Atentat 1934“.

U saradnji sa Slobodanom Čulićem i televizijom „Studio B” autor je dokumentarnog televizijskog serijala o ubistvu kralja Aleksandra i scenarista dokumentarnog televizijskog serijala „Čuvari našeg neba” koja se emitovala na RTS-u.

Oktobra 2017. godina objavio je knjigu „Milunka Savić – Ordenje i ožiljci”, a početkom 2018. knjiga „Male priče Velikog rata” koja je posvećena zaboravljenim herojima, događajima i znamenjima Prvog svetskog rata.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *