Koncert srpske i ruske duhovne muzike

U četvrtak, 3. oktobra 2019. godine, u 18 sati, u Galeriji SANU svečano će biti otvorena 38. koncertna sezona, koncertom srpske i ruske duhovne muzike koji će izvesti Hor AКUD „Ivo Lola Ribar".

Galerija SANU je jedinstvena ustanova u Srbiji koja kontinuirano i intenzivno daje mogućnost mladim muzičarima da nastupaju. Кoncerti će se, prema tradiciji Galerije, održavati redovno svakog ponedeljka i četvrtka, sa početkom u 18 sati.

Ulaz za posetioce je slobodan. Galerija je i za ovu sezonu pripremila bogat program instrumentalne i vokalno-kamerne, kao i horske muzike. Кao i do sada biće priređivane autorske večeri kompozitora članova SANU u okviru kojih će biti i poneka premijera.

– Ono što će biti novo ove sezone jesu koncerti predviđeni za sasvim mladu publiku odnosno za đake osnovnih i srednjih škola. Ovo je zaista jedinstvena prilika da mladi ljudi dođu u kontakt sa ozbiljnom muzikom što je veoma važno za doba u kom kultura počinje da tone i ne daje mladom naraštaju dovoljno umetničkih događaja – rekao je akademik Ivan Jevtić, urednik muzičkog programa Galerije SANU.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *