Konkurs za dodelu nagrade „Dr Predrag Simić“

U spomen na profesora dr Predraga Simića, njegova porodica, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative, uz podršku Ambasade Republike Slovačke u Beogradu, raspisuju

KONKURS ZA DODELU NAGRADE „DR PREDRAG SIMIĆ

Nagrada je namenja autorima najboljih studentskih radova iz oblasti spoljne politike Srbije i balkanskih odnosa, naučnih oblasti za koje je profesor Simić bio istaknuti stručnjak, britki analitičar, plodan autor i inspirišući profesor.

Konkurs za dodelu nagrade za 2020. godinu otvoren je od 09.12.2019. do 16.01.2020. godine. Studenti treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija ili studenti master akademskih studija na Fakultetu političkih nauka, koji žele da konkurišu, treba da pošalju rad dužine od 1800 do 2200 reči na jednu od sledećih tema:

  • Da li je politika vojne neutralnosti u skladu sa potrebama nacionalne bezbednosti Republike Srbije?
  • Da li je „razgraničenje“ kao rešenje kosovskog pitanja u nacionalnom interesu Republike Srbije?
  • Da li je nezvanični predlog Francuske za redefinisanje procesa pristupanja novih država EU koristan za države Zapadnog Balkana?
  • Da li je ideja regionalnog „malog Šengena“ politički i ekonomski korisna za Zapadni Balkan?

Radovi bi trebalo da sadrže jasan odgovor na pitanje i jezgrovitu  argumentaciju. Neophodono je da radovi budu uredno referencirani, u akademskoj formi, sa popisom literature na kraju rada. Radove je potrebno poslati u digitalnoj formi (najbolje kao MSO Word dokument) na adresu: milan.krstic.fpn@gmail.com do 23:59:59 sati na dan zatvaranja konkursa (16.01.2020. godine).

Autorima tri najbolja rada novčane nagrada i plakete će biti svečano uručene na svečanoj ceremoniji 20.01.2020. godine na Fakultetu političkih nauka, kada će memorijalno predavanje u čast profesora Predraga Simića održati njegov dugogodišnji kolega na predmetima prof. dr Ivo Visković. Pored toga, nagrađenima će biti obezbeđeno i učešće na prestižnom bezbednosnom forumu GlobSec, sredinom 2020. godine u Bratislavi.

Članovi žirija, koji će odabrati najbolji rad su: prof. dr Dragan R. Simić, prof. dr Dejan Jović, prof. dr Ivo Visković, dr Jasminka Simić,  asistent MA Milan Krstić.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *