Ljubav i moda

U nedelju, 04. oktobra na RTS 1, od 16,45 i 01 sat, prikazuje se remasterizovana verzija filma koji ujedno predstavlja i svojevrsni dokument jednog vremena, u kojem je zabeležen život prestonice s početka 60-ih godina.

Da bi zaradili novac za održavanje aero-smotre, grupa studenata organizuje program modne revije za preduzeće „Jugošik“, služeći se i sitnim prevarama. Cilj je plemenit, revija je uspela, štete nije bilo ni za koga, pa ni za studentkinju Sonju i mladog modnog kreatora Boru, koji su na kraju rešili svoje nesuglasice.
Beba Lončar u ulozi Sonje se nakon te uloge proslavila i ubrzo posle tog filma otišla na zapad. Film je režirao Ljubomir Radičević koji posle tog filma nije režirao ni jedan drugi film (posle 18 godina je napisao scenario za Nije Nego).

Muzika iz filma je uz sam film stekla kultni status. Tu se pojavljuju Đuza Stojiljković, Ivo Robić i Gabi Novak, a interesantno je da jednu epizodnu ulogu igra i Arsen Dedić. Hit pesma Devojko mala je prepevana osamdesetih godina od grupe VIS Idoli.

Uloge: Beba Lončar, Mija Aleksić, Miodrag Petrović Čkalja, Miloš Žutić, Mića Tatić, Vlastimir Đuza Stojiljković
Režija: Ljubomir Radičević

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *