Lov na polarnu svetlost

Iznad arktičkog kruga, na dalekom severu Norveške, gradić Tromso doživljava svojevrsnu zlatnu groznicu. Ljudi iz celog sveta putuju preko kugle zemaljske kako bi došli u taj arktički grad.
Dok turisti traže doživljaj života, ovdašnje stanovništvo traži nešto drugo, zaradu od polarne svetlosti. Turiste se pokušava očarati doživljajima kao što su safari s kitovima, safari s polarnom svetlošću, saonice sa psima, sa sobovima, pa čak i domaći viski. U ovom okruženju čarobnih planina i belog snega dokle pogled seže zbivaju se velike drame, a katkad i sasvim male.

Trine je vodič iz male porodične firme na spektakularnom safariju s kitovima. Gunar je među prvima pokrenuo potragu za polarnom svetlošću, ali nije uspeo da održi korak s granom koja se tako brzo širi. Upoznajemo se i s Hans-Olavom, jednim od najvećih igrača u turizmu u Tromsou. Ida je direktorica kampa Tromso. Upoznajemo se i s Kurtom Arildom, vlasnikom kruzera.

Sledimo ljude koji se bore s prirodnim silama u ekstremnim uslovima, zatim jedni s drugima, a katkad i sa sobom, radi ostvarenja svojih snova…

Ponedeljak, 9. novembar, HRT1 u 23,25

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *