Majke

U okviru MESECA NEZAVISNE SCENE, 19. februara u Bitef teatru biće premijerno izvedena nova predstava Hleb teatra, koja ima za temu majčinstvo.

Predstava propituje i traga za suštinom odgovora na pitanje “biti ili ne biti majkom?” kroz likove Majke, Pramajke i Postmajke, tri generacija žena, u izvođenju Marte Keler, Sanje Krsmanović Tasić i Jovane Mihić. Koncept, tekst i režiju predstave potpisuje Sanja Krsmanović Tasić, a muziku uživo izvodi njen autor, Jugoslav Hadžić. Kostimografkinja predstave, u saradnji sa Hleb teatrom, je Olja Stojanović, dok je za total dizajn zadužena Anastasia Tasić.

Predstava traga za suštinom majčinstva, pojmovima koji su u majku utkani, kao što su “briga”, “krivica”, “nežnost”, ali ujedno daje i kritiku institucionalizovanih praksi materinstva u savremenom društvu, potrošačkog konteksta trudnoće, majčinstva, odrastanja, kao i nacionalnog straha od “bele kuge”. Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je podržalo predstavu, a ona je nastala u produkciji Udruženja Umentička Utopija-UUU, uz saradnju sa kulturnim centrom MKM i Bitef teatrom.

 

PREMIJERA

  1. februar u 20h, Bitef teatar

 

MAJKE

Hleb teatar

Tekst, koncept i režija: Sanja Krsmanović Tasić

 

Uloge:

Majka: Marta Keler

Post-majka: Jovana Mihić

Pra-majka: Sanja Krsmanović Tasić

Muzika: Jugoslav Hadžić

Kostim: VIVID DESIGN

Scenografija: Nikola Tasić

Izrada scenografije: ARBOS

Rekvizita: Bojan Golubović

Dizajn programa i plakata: Anastasia Tasić

Fotografija: Sara Revišin

Produkcija; UUU-Umetnička Utopija i Hleb teatar, uz podršku Bitef teatra

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *