Masterklas – Kosta Čavoški

U okviru ciklusa „Susreti sa stvaraocima – Masterklas” u sredu, 8. juna, u 18 sati, u Svečanoj sali SANU predstaviće se akademik Кosta Čavoški, član Odeljenja društvenih nauka SANU.

Akademik Čavoški diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1964. godine . Na istom fakultetu je magistrirao 1969, a doktorirao 1973. godine. Radio je na Institutu za uporedno pravo i Institutu za filozofiju i društvenu teoriju. Bio je redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 1990. do 2009, kad odlazi u penziju. Autor je brojnih studija, udžbenika i naučnih radova iz oblasti prava, kao i političke i pravne filozofije. Dobitnik je nagrada: „Miloš Crnjanski“ (1991), „Miodrag Jovičić“ (1999) i nagrade Zadužbine Živka i Milice Topalović (2006).

Ideja vodilja ciklusa predavanja „Susreti sa stvaraocima – Masterklas“ jeste da predstavi domete aktuelnih umetnika i naučnika i time uputi jasnu poruku, posebno mlađoj generaciji, da je u Srbiji moguće postići kreativne iskorake čiji značaj nije samo lokalan, uprkos svim problemima. Takođe, cilj je podstaći mlade da se opredele za put naučne i umetničke karijere i omogućiti im direktnu komunikaciju sa istaknutim stvaraocima. Predavači, naši istaknuti naučnici i umetnici, govore o svom profesionalnom putu, školovanju, uzorima, poteškoćama i izazovima na koje su nailazili, uspesima i neuspesima, karijeri u Srbiji i inspiraciji za rad i stvaralaštvo

Predavanje akademika Čavoškog je četrnaesto u okviru ovog ciklusa.

„Susrete sa stvaraocima – Masterklas“ vodi upravnik Galerije nauke i tehnike SANU, akademik Zoran LJ. Petrović.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *