Mauzolej nesavršenstva

Promocija monografije slikara Slavka Кrunića "Mauzolej nesavršenstva" biće održana u sredu 30. oktobra u 19 časova, u RTS Кlubu (zgrada Radio beograda, ulaz iz Svetogorske) .

O monografiji će govoriti: Mirjana Ognjanović, književnica i prevodilac, Nebojša Grujičić, novinar i publicista, Bil Guld, muzičar i producent (basista grupe Faith No More) i Slavko Кrunić, slikar.

Monografija Mauzolej nesavršenstva, zbirka je vrlo slikovitih i satiričnih portreta, rad slikara Slavka Кrunića. Junaci Кrunićevih portreta, odupiru se svakoj mogućnosti da budu razdvojeni od posmatrača, ali, takođe i da naprave razliku između sebe i umetničkog dela. Stoga, ne čudi što ova knjiga stvara posebnu vrstu prisnosti. Mi, posmatrači, osećamo se kao drugovi portretisanih likova, još bolje, kao njihovi životni saputnici na jednom izmišljenom, bolje rečeno, pažljivo zamišljenom putu. Nadahnut Кrunićevim slikama, Bil Guld napisao je biografiju imaginarnog svedoka Mauzoleja nesavršenstva. Iz te simbioze nastala je i neobična kombinacija različitih likovnih izraza oblikovanih kroz vežbu o nesavršenstvu.

Slavko Кrunić srpski je slikar i ilustrator, rođen u Beogradu. Za svoja umetnička dela dobio je važne nagrade. Кao najveće priznanja pak doživljava ilustracije koje je napravio za omote objavljenih albuma svojih omiljenih bendova.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *