Međunarodna studentska nedelja

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade – ISWiB) je internacionalni festival koji se održava u Beogradu od 13. do 21. jula 2020. godine i  koji već dugi niz godina okuplja preko 250 studenata iz preko 50 država širom sveta.

Ideja festivala je da se mladi u multikulturalnom okruženju bave najvećim problemima današnjeg društva i da putem radionica koje se koriste raznim metodama pruže svoj doprinos rešavanju tih problema. Ove godine slavimo 14. godinu postojanja i pod sloganom ”Keep going, keep growing“ studenti će moći da učestvuju u 10 zanimljivih radionica kao što su: mjuzikl, psihodrama, ekologija, start ap i druge.

Fokus ovogodišnje konferencije jeste samoaktuelizacija, ohrabrivanje i priprema mladih za predstojeće promene, podsticanje da razvijaju sopstvenu ličnost i samopouzdanje, i time postanu najbolja verzija sebe.

Osim edukativnog programa, mladima se pruža mogućnost upoznavanja Beograda i razmena mišljenja sa svojim vršnjacima u ambijentu oslobođenom od predrasuda, rasizma, ksenofobije, homofobije, nasilja i govora mržnje. Učesnici će upoznati i stručnjake različitih profesija i biće podsticani na društveni aktivizam u sopstvenoj lokalnoj zajednici.

Za više informacija, možete posetiti naš sajt https://iswib.org/.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *