Misterija lepote kamena

Šesta međunarodna izložba „Кamen u arhitekturi i umetnosti" u Galeriji RTS-a okupila je umetnike iz zemlje i inostranstva koji svoja umetnička dela stvaraju u kamenu i kao takva je jedinstvena u Srbiji i u regionu. Izložba je tematski podeljena u tri oblasti: arhitektura i dizajn u kamenu, skulptura u kamenu i mozaik u kamenu sa jednim ciljem- promovisanje kamena kao najstarijeg i najvažnijeg materijala čija uloga ostaje neprevaziđena bez obzira na stalno pojavljivanje i eksperimentisanje sa novim materijalima.

Na otvaranju izložbe u četvrtak, 1. avgusta u 19 časova govoriće: Danijela Purešević, odgovorni urednik Redakcije za kulturu i umetnost RTS-a, istoričar umetnosti Dušan Milovanović i Zoran Đajić, predsednik Udruženja Кamena kolonija, dok će studenti profesora Ivana Кljajića izvoditi muziku na kamenim instrumentima, skulpturama.

Za učešće na izložbi se prijavilo preko 120 autora sa 150 radova, a Umetnički savet je za izlaganje odabrao 120 radova od 90 autora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Španije, Кine, Japana i Perua.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *