Močvara – prva i druga epizoda

U subotu, 12. septembra, na programu RTS 1 sa početkom u 20.05 časova, premijerno prikazujemo prvu epizodu kriminalističke televizijske serije “Močvara”, nastalu po scenariju Milene Marković i u režiji Olega Novkovića. Seriju su realizovali izvršna produkcija “Firefly” i “Telekom Srbija”.

Ova napeta policijska priča o potrazi za manijakalnim serijskim ubicom, otkriva mračne tajne iz prošlosti i uvlači junake u spirale prevara, laži i tragičnih životnih iskušenja. Kroz napet serijal od deset epizoda, videćemo priču o prijateljstvu koja počiva na zločinu i tajnama, a ujedno i predstavlja  ljude koji su istovremeno spasitelji i mučitelji, žrtve i dželati.

Glavni junak je inspektor Nikola, koga igra Goran Bogdan. On prolazi kroz lični doživljaj suočavanja sa svojom mračnom prošlošću i svim njenim tajnama. Nikola veruje da njega i ubistva povezuje neka velika tajna, i taj osećaj ga prati tokom cele istrage. Ne podnosi bogate zbog svog porekla, kao ni kriminalce zbog svojih veza sa njima, ne podnosi pandure, jer ih nije podnosio dok je odrastao.

U prvoj epizodi serije “Močvara” Inspektor Nikola, bivši ratnik i novobeogradski huligan se susreće sa zločinom kakav nikad nije video u životu. Nakon brutalnog ubistva mlade majke Tijane Spasić, Nikola ponovo stupa u vezu sa svojom prošlošću i drugovima iz mladosti. U ovoj epozdi saznajemo na koji način su svi oni povezani sa istragom… 

U drugoj epizodi “Močvare”, u nedelju, 13. septembra u 20.05 ispostavlja se da su se prvi koraci u istrazi pokazali neplodnim.

Nikola na svoju ruku pokušava da pronađe tragove, posećujući svog prijatelja Kineza u zatvoru, muža prve žrtve.

Policija nastavlja da traga za manijakom…

Uloge tumače: Goran Bogdan, Stefan Trifunović, Jana Bjelica, Boris Isaković, Dejan Dedić, Nada Šargin, Marta Bjelica, Dubravka Kovjanić, Bojan Žirović, Miona Marković, Svetlana Bojković, Ana Franić, Tamara Dragičević, Milutin Milošević, Olga Odanović, Vuk Kostić

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *