Mojih 27 godina neuspeha

Prof. dr Mauro Ferari, stručnjak za nanotehnologiju u medicini i inostrani član SANU, održaće predavanje na temu „Mojih 27 godina neuspeha (pokušavajući da izlečim metastaze u plućima i jetri)", u ponedeljak 1. jula, u 12 časova, u Svečanoj sali SANU.

Profesor Mauro Ferari je predsednik i izvršni direktor Metodist istraživačkog instituta u Hjustonu i preko 30 godina u laboratoriji radi na pokušajima da izleči metastaze u plućima i jetri. On i njegovi saradnici su, idući ka tom cilju, primenili interdisciplinarni i multi-institucionalni pristup kombinujući biologiju, kliničku onkologiju, matematiku, fiziku, inženjerstvo i hemiju. Кada je reč o kompjuterskoj mehanici, imaju odličnu saradnju i sa stručnjacima iz Srbije.

U pokušaju da se pronađe lek za metastatski kancer tokom godina su razvijeni mnogi pristupu koji su doprineli nastanku nekoliko novih grana nauke i medicine. Na predavanju, profesor Mauro Ferari će preispitati ovo „putovanje uspešnih neuspeha", od kojih je svaki doprineo realističnoj nadi da do pronalaska leka zaista i dođe u bližoj budućnosti.

Podsećanja radi, on je i prošlog leta bio gost Srpske akademije nauka i umetnosti i tom prilikom je održao zapaženo i odlično posećeno predavanje „Nanotehnologija i post-nano u medicinskim primenama".

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *