Može i bez treme

Savet maldih Kolarca organizuje edukativni program namenjen učenicima srednjih muzičkih škola i fakulteta izvođačkih umetnosti sa temom "MOŽE I BEZ TREME". Popodnevno predavanje i radionica održaće se u petak 19. aprila sa početkom u 15 sati (i završetkom u 18.30). Gost predavač je Natalija Jović, diplomirani flautista i sertifikovani nastavnik Aleksander tehnike. Svi polaznici će dobiti pismenu potvrdu da su prisustvovali programu, kao i poklon koji im obezbeđuje Kolarac. Prijave učesnika od strane nastavnika/profesora ili lično na mail slusatekolarac@gmail.com (ime i prezime, škola/grad, razred/godina studija, instrument/glas).  Prijava je besplatna!

Primenjivost Aleksander tehnike u radu sa učenicima i studentima scenskih umetnosti se potvrđuje kroz njenu zastupljenost u programima svih eminentnih umetničkih fakulteta u Evropi i svetu. Njena uloga je da osnaži prirodnost u angažovanju tokom željene aktivnosti (sviranje, ples, gluma) i obezbedi kvalitetniju samopodršku u vidu boljeg balansa, koordiniranosti, lakoće. Cilj je preventiva i edukacija da bi se bavili stvaralaštvom bez nepotrebnih bolova, tegoba, treme.

Dodatne informacije o predavaču i Aleksander tehnici možete pronaći na http://www.aleksandertehnika.rs/index.php/tutorials-mainmenu-48/joomla-tutorials.html.

Program je osmišljen kao predavanje (prvi deo) i radionica (drugi deo), sa pauzom između njih.

 

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *