Najbolji besplatni softveri za vođenje vaših finansija

Predstavljamo najbolje besplatne programe za vođenje ličnih finansija, koje možete pronaći i daunlodovati na netu.

1. GnuCash
Veoma lak za korišćenje, kako za planiranje kućnog budžeta, tako i za mala preduzeća

Iako je softver jednostavan za upotrebu, on je pogodan i za računovodstvo malih preduzeća zahvaljujući dodatnim funkcijama, kao što su, na primer, podrška za upravljanje platnim spiskovima ili dvostruko knjiženje.

Iako relativno jednostavan za upotrebu, ovaj besplatni softver zahteva određen nivo poznavanja računovodstvenog softvera, a podatke iz drugih programa možete uvoziti u QIF i dOFX formatima. Podrška za praćenje troškova čini ovaj idealan softver za pripremu za poresku sezonu, a postoji i veliki broj opcija za izveštavanje koje će vam pomoći da bolje upravlčjate svojim novčanim transakcijama. Softver je dostupan za MacOS, Windows i Linux, kao i za Android.

Link za download

2. Buddi
Jasan i dobro dizajniran – idealan ako ste novi u svetu ove vrste softvera

Ima dobro osmišljen interfejs, odlične alati za planiranje budžeta, koristi Java
Veoma je lak za korišćenje. Za trenutak možete da postavite sve željene račune i radnje, prateći sve vaše prihode i troškove. Novac lako može da se povlači iz različitih računa, a informacije o tome generišu se u sve vrste izveštaja o vašim troškovima i zaradama. Ako želite da uštedite novac, program vam može pomoći da se držite planiranog budžeta. Ako do sada i niste imali kontakte s ovakvim vrstama programa, ili ste neupućeni u koncepte vođenja računovodstva, na sajtu autora programa možete pronaći i veliki broj uputstava šta treba da radite.

Link za download

3. HomeBank
Snažan softver za finansije, ali veoma lak za korišćenje. Podržava vođenje neograničenog broja računa.

Posebno će vam koristiti ako radite na više platformi ili ne koristite Windows po defaultu. Dostupan za Windows, MacOS i Linux (Android aplikacija jje u razvoju). Može biti instaliran i kao mobilna aplikacija. Ako ste koristili neki drugi program za upravljanje finansijama – kao što je Quicken ili Microsoft Money – možete da uvezete podatke da biste uštedeli vreme, odnosno da ne biste sve ponovo radili.

Programu možete dodati neograničen broj računa i oni se mogu povezati jedan sa drugim kako bi se omogućio lak prenos novca između njih. S dovoljno unesenih podataka, moguće je generisati najrazličitije vrste izveštaja u kojima ćete moći da pravite i brojna predviđanja u vezi s planiranim finansijskim transakcijama.

Link za download

4. Akord
Domaći program!

Akord START je besplatan poslovni softver namenjen onima koji počinju ili imaju mali obim poslovanja. Pored toga što je besplatni program za fakturisanje, pruža i besplatnu uslugu čuvanja podataka uz dostupnost s svakog mesta i u svako vreme.
Osnovne prednosti su sledeće: Najviši stepen sigurnosti podataka sa kripto zaštitom, bez mogućnosti „presretanja“ protoka podataka između korisnika i servera; Potpuno integrisano poslovanje, bez potrebe za kopiranjem podataka i prenosa iz jedne tabele u drugu; Mogućnost ubacivanja jednostavnijih logotipa bez konsultantske podrške; Očuvanje podataka i istorije poslovanja kod potencijalnog prelaska na složenije verzije Akord familije koje se plaćaju; Jednostavno slanje kreiranog dokumenta na mejl kupca; Jednostavni unos i praćenje uplata sa mogućnošću pregleda samo onih koji su otvoreni ili svih;
….i mnogo drugih prednosti koje će olakšati rad svakom preduzetniku.

Link

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *