Najbolji grad za život susreće se sa Beogradom

Osim što je 2019. godine, 10. put zaredom od strane međunarodne agencije „Mercer“ proglašen najboljim gradom za život, glavni grad Austrije postaje i sve omiljeniji privredni centar u Evropi. To potvrđuju statistički podaci prema kojima je, kao nikada do sada, u 2018. godini svoje sedište u Beču otvorilo 221 internacionalno preduzeće. Za sam grad to znači više od 230 miliona evra dodatnih investicija i skoro 1800 otvorenih novih radnih mesta. Glavnu podršku preduzetnicima kako domaćim tako i inostranim koji planiraju da otvore svoje sedište u Beču, pruža Privredna agencija Beča (Vienna Business Agency) sa tzv. „360° uslugom“.

U okviru konferencije „Susret Beograda i Beča“ koja se održava 30. avgusta u Beogradu a koju će otvoriti član gradske vlade Beča zadužen za finansije, privredu i digitalizaciju Peter Hanke, biće predstavljen rad bečke Privredne agencije.    

Kao preduzetnički kontakt-centar agencija pruža usluge besplatnog savetovanja, subvencionisanja, kao i pomoć prilikom pronalaženja poslovnog prostora, mogućih partnera u oblasti novih tehnologija i kreativne ekonomije. Jedna od ponuda agencije je i tzv. Ekspat centar – uslužni centar za sve one koji planiraju da žive i rade u glavnom gradu Austrije. Međunarodni tim stručnjaka podržava doseljenike i njihove porodice u vezi sa svim poslovnim i privatnim temama koje se tiču njihovog boravka u Beču. U ponudi su različite radionice, događaji i aktivnosti, a savetovanje je besplatno i na raspolaganju na više jezika.

foto: Član gradskog veća za finansije Peter Hanke © David Bohmann / PID

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *