Najbolji srednjoškolski vlogeri

Završen je konkurs RTS „Vlogoritam“ za srednjoškolske vlogove .

Reč je o jednom od projekata u okviru višegodišnje kampanje „Bezbednost dece na internetu“, koje RTS sprovodi u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije.

Zadatak za autore-srednjoškolce bio je da snime vlog na temu „Mogućnosti i opasnosti interneta“. Traženi su autori koji će iznetisvoje mišljenje, poveriti svoja iskustva ili dati lične savete o mogućnostima koje internet nudi, ali i o opasnostima sa kojima se mladi mogu susresti na mreži.

Vlog je forma internet video-snimka, najčešće na platoformi Jutjub, u kojoj se autor obraća gledaocima i priča o određenoj temi.

Odlukom žirija Кonkursa „Vlogoritam“, odabarana su dva pobednička rada.

Autori nagrađenih radova su:
- Mina Panović i Tijana Veljković, Gimnazija Кraljevo
- Nemanja Stefanović, Lenka Begović, Milica Maksić, Natalija Milinković i Jelena Buhinger, Gimnazija Bor

Pristigle radove ocenjivao je žiri konkursa „Vlogoritam“, u sastavu: Nevena Mladenović- Blagojević, glavna urednica Redakcije školskog programa, Ana Pavlović i Višnja Pečenčić - urednice u Redakciji školskog programa,

Autori nagrađenih radova biće kontaktirani u vezi sa daljom saradnjom sa Redakcijom školskog programa Radio-televizije Srbije, u vidu angažovanja u okviru TV serijala „Promaja“, kada će premijerno biti i prikazani nagrađeni radovi na ovom javnom konkursu.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *